Ohjeet tapahtumaan

  • Pride on iloinen juhla. Jätä siis ärrimurri kotiin ja tule viettämään hauskaa päivää.
  • Voit tulla Prideille juuri sellaisena kuin olet. Suothan tämän myös muille. Kaikenlaiset syrjivät,  loukkaavat, rasistiset tai muut sen tyyppiset symbolit, tekstit ja asut ovat kiellettyjä.
  • Nokia Prideen voit osallistua haluamallasi tavalla. Halutessasi voit tulla mukaan marssimaan kulkueeseen, seurata kulkuetta kadun varrelta tai tulla vain Poutunpuistoon piknikille tai seuraamaan ohjelmaa. 
  • Pääjuhla pidetään Poutunpuistossa, jossa ei ole kovin paljon sadesuojaa. Sateen sattuessa ota mukaan oma sateenvarjo tai sadetakki.

Ohjeet kulkueeseen

Nokia Pride -marssi jatkaa pride-marssien perinnettä Nokialla. Marssimme yhdenvertaisuuden, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Hyvän mielen tapahtuma toteutetaan rakentavassa hengessä.

Marssi lähtee Tehdassaaresta ja jatkaa Souranderintien yli Pirkkalaistietä Pirkkalaistorille, sen läpi Härkitielle ja Härkitieltä Poutunpuiston lavan tuntumaan. Matkan varrella on kohtia, joista Poutunpuistoon pääsee oikaisemaan, jos ei jaksa tai halua kulkea koko matkaa.

Osallituvien odotetaan kunnioittavan mielenosoituksen henkeä. Vaikka olemmekin pyrkineet luomaan vastuullisesti järjestetyn tapahtuman, osallistuu jokainen tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaa omasta omaisuudestaan. Toivomme, että lapset eivät osallistuisi marssille yksin, vaan heidän seurassaan olisi turvallinen aikuinen.

Poliisi on saattamassa marssia ja marssin alussa on poliisiauto. Marssia ohjaavat myös järjestyksenvalvojat. Osa marssista tapahtuu ajoradalla.

Osallistujien tulee huomioida yleiset järjestyssäännöt sekä poliisin ohjeet esimerkiksi kasvojen peittämisestä. Muita osallistujia kohtaan osoitettu loukkaava käyttäytyminen, teräaseet ja muut kielletyt välineet ja tarvikkeet sekä muu asiaton käyttäytyminen on ehdottomasti kielletty.

Marssille voi osallistua myös tulemalla seuraamaan sitä kadun varrelle.

PRIDE-VARUSTUS

Halutessasi ota mukaan Pride-henkeen sopiva mielenosoituskyltti tai -lippu. Tehdassaaren lähtöpaikassa on myös myynnissä Nokia Pride -lippuja. Kaikki koristeet, jotka hoidat itse pois tapahtuman jälkeen, ovat tervetulleita. Roskaaminen ei ole hyväksyttyä. Soihdut, tulet ja ilotulitteet ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Turvallisen tilan säännöt

Ole avoin. Kohtaa uudet aiheet ja henkilöt ennakkoluulottomasti. Ota jokainen vastaantuleva asia ja tilanne mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.

Kunnioita. Anna toisille tilaa, kiinnitä huomiota puhetapaasi ja muista, että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia kuin sinä. 

Älä oleta. Älä tee oletuksia toisen sukupuolesta, taustasta tai perhesuhteista vaan kunnioita jokaisen oikeutta määritellä itse itsensä

Puutu. Mikäli todistat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi.

Kannusta. Kuuntele muita, kannusta ja ole tukena. Ota vastuuta myös muiden osallistujien kokemuksesta. 

Rentoudu. Erehtyminen ja kysyminen on sallittua, kukaan ei ole seppä syntyessään.