Olipa kerran


kesällä 2021, kun Elisa Kivistö-Orjatsalo sai ajatuksen Priden järjestämisestä Nokialle Poutunpuistoon. Ajatus sai kannatusta ja pieni joukko yksityishenkilöitä alkoi puuhata pikniktapahtumaa. Kolmessa viikossa tapahtumalle saatiin järjestettyä tarvittavat luvat, ilmoitukset ja muut hallinnolliset asiat. Paikalle hankittiin rekvisiittaa, pieni äänentoistolaitteisto ja puhujia (joista suurin osa tosin oli järjestäjien puolelta). Lisäksi muutamia nokialaisia ravintoloita saatiin yhteistyöhön  mukaan omalla panoksellaan.Tapahtumapäivänä ilma oli aurinkoinen ja suosi kulkueeseen ja piknikille osallistujia. Paikalle saatiin noin 50 osallistujaa. Iloksemme huomasimme, että olimme saaneet mukaamme ihmisiä molemmista päistä ikähaitaria; niin nuoria kuin eläkeläisiäkin, sylivauvoja ja keski-ikäisiä unohtamatta. Kulkueen aikana saimme nokialaisilta kannustusta ja meille näytettiin peukkua mm. liikkuvan moottoripyörän selästä. Päivän tärkein anti oli kuitenkin palaute osallistujilta. Iltaan mennessä oli täysin selvää, että tämän tyyppisiä tapahtumia tarvitaan Nokialle jatkossakin. Siitä se sitten lähti se ajatus. Nokia Pride – pienen kaupungin suuri Pride. Yhdistys näki päivänvalon perustamiskokouksessaan 16.8.2021.
 

Mikä on Nokia Pride ry


Nokia Pride ry on yhdistys kaikille niille, jotka haluavat toimia sateenkaariväen oikeuksien puolesta. Yhdistys perustettiin järjestämään jokavuotista Pride-tapahtumaa ja toimimaan yhdenvertaisuuden puolestapuhujana. Yhdistyksen tarkoituksena on kasvattaa sateenkaariväen näkyvyyttä ja suuren yleisön tietoisuutta sateenkaariasioista Nokialla.

Keitä me olemme


Lyhyt vastaus on, että ihan tavallisia ihmisiä. Nokia Pride ry:hyn ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää sateenkaariväen asioita tai muuten osallistua toimintaan. Voit olla homo, lesbo, hetero, bi, trans, queer, tai miksi ikinä haluat itsesi määritellä tai olla määrittelemättä. Yhdistykseen liittyäksesi riittää että olet täyttänyt 15 vuotta.

Mitä me teemme


Joka kesän kohokohtamme on järjestää vuosittainen Nokia Pride -tapahtuma. Sen lisäksi järjestämme muutakin toimintaa jäsenistöllemme. Osallistumme porukalla Helsingin ja Tampereen Prideihin, Leimareihin ja mahdollisiin muihin tapahtumiin. Jäsenenä pääset osallistumaan ja vaikuttamaan toimintaan.